sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Sushia ja juustokakkua !

Porukat piti eilen kotona loppiaspippalot. Mulle ja mun veljelle jäi ruokavastuu, vaikka ei saatukkaa osallistuu juhliin (oli kai suunnitteilla liia rankat aikuistenjuhlat ;)). Tehtiin siis yhessä sushia ja mä leivoin amerikkalaisen juustokakun.
        Oon ite käyny Japanissa pari vuotta sitten uutena vuotena perheen kanssa. Oli tosi siisti maa ja ihana reissu kyllä, kun nyt jälkeenpäin muistelee. Mun veli ite on asunut Japanissa, eli se olikin nyt tässä kokkailussa se "pääkokki" ja sen kyllä huomas käytöksestä (olin selvästi vain keittiöapulainen).


Meillä oli täs sushin tekemisessä selvä työnjako, mä tein kaikki  ns "tylsät ja  helpommat" hommat, eli leikkasin  vihannekset. Myönnettäköön,  että pienen kinuamisen jälkee pääsin tekee jotain muutaki..
                                   

Tää vaihe, jossa siis sushit täytetään, rullataan ja lopuksi leikataan oli kaikista hauskoin, mut myös aluks melko vaikee. Tein aina liian paksuja niistä susheista ettei ne melkein rullautunut ees kiinni .  En kuitenkaan päässyt leikkaamaan susheja, se oli kuulemma "liian haastavaa" mulle..
Sinne tuli sitten lopulta kaikennäköistä ja makuista. Oli kyllä tosi hyvää, mut nyt ei kyllä tee mieli enää vähään aikaa, tuli niit kuitenki sen verra syötyä ja tehtyä. Suosittelen kuitenki kaikille jotka ei oo koskaan maistanu sushia et  joskus kun saatte tilaisuuden niin maistakaa ihmeessä, jättebra!
Sitten tein juustokakun vielä jälkkäriks.
 Oon aina tykänny Amerikkalaisesta juustokakusta, se on tosi helppo tehä, mut se maistuu aivan uskomattoman hyvälle ja on yleensä vielä kivan näkönenki. Siihen vielä lisäsin kastikkeeksi normaalin vadelmakastikkeen, joka antaa kakulle vähän kirpeyttä ja tekee siitä freesimmän.
Pakko kyllä myöntää, että kuvassa kakku ei näytä hirveen herkulliselta, mutta oli hyvää!

Pusuja, Daliina!5 kommenttia:

 1. Tosi hyvännäköstä ruokaa! :)

  VastaaPoista
 2. Varmaan saitte niistä noin hienon näkösiä :o wau :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiva jos ne näyttää hyvältä muidenki mielestä, oon itekki tyytyväinen lopputulokseen, viime kerralla niistä ei tullu erityisen hienoi meinaan ;)

   Poista

Kommentteja? :)